Sådan får du mest ud af Apple CarPlay

Apple CarPlay er en teknologi, der integrerer din iPhone med din bil. Det giver dig mulighed for at få adgang til forskellige apps og funktioner på bilens infotainmentskærm, så din køreoplevelse bliver mere underholdende.

Vil du have mest muligt ud af systemet, får du her nogle tips og tricks.

Først og fremmest skal du sørge for, at din iPhone er opdateret til den nyeste version af iOS, og at din bil understøtter Apple CarPlay.

Hvis du ikke er sikker på, om din bil er kompatibel, kan du tjekke det på Apples hjemmeside.

Når du har tilsluttet din iPhone til bilen, vil du se Apple CarPlay-ikonet på skærmen. Tryk på ikonet for at åbne systemet, og du vil se en række forskellige apps, du kan bruge herunder Kort, Musik, Telefon og Meddelelser.

Styr systemet med Siri

En af de bedste funktioner i Apple CarPlay er stemmestyring. Du kan bruge Siri til at få adgang til forskellige funktioner, mens du kører, så du undgår at blive distraheret af din telefon.

For eksempel kan du bede Siri om at afspille din yndlingssang, sende en sms eller få rutevejledning til en bestemt destination.

Skærmdeling

En anden nyttig funktion er skærmdeling. Hvis du vil bruge en app, der ikke er tilgængelig, kan du stadig få adgang til den ved at dele din iPhones skærm på bilens infotainmentskærm.

Du skal bare gå til kontrolcentret på din iPhone, trykke på skærmdelingsikonet, og så vil du se din iPhones skærm på bilens skærm.

Endelig er det vigtigt at huske, at systemet er designet til at give dig en mere sikker og bekvem køreoplevelse.

Sørg for at bruge stemmestyring og skærmdeling, når det er muligt, så du ikke bliver distraheret af din telefon, mens du kører.